Holanđani preuzeli "Reum" u Svilajncu

Bez autora
Feb 09 2011

Holandski investicioni fond "HTP" preuzeo je većinski paket kompanije "Reum GmbH" iz nemačke pokrajine Baden Virtenberg, koja je u Svilajncu izgradila fabriku za proizvodnju autodelova. Sledeći je korak da predstavnici "HTP"-a dođu u Srbiju i sa predstavnicima Vlade, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i opštinom dogovore novu strategiju. Očekuje se da počne da radi Fabrika za proizvodnju autodelova za automobile visoke klase koju je "Reum" izgradio u Svilajncu. Holanđani u "Reum" ušli su kroz jednu nemačku firmu koja se bavi proizvodnjom autodelova, pošto je "Reum" zapao u finansijske probleme...

Holanđani preuzeli Holandski investicioni fond "HTP" preuzeo je većinski paket kompanije "Reum GmbH" iz nemačke pokrajine Baden Virtenberg, koja je u Svilajncu izgradila fabriku za proizvodnju autodelova, izjavio je danas Tanjugu zamenik predsednika opštine Predrag Milanović.

"O tome imamo zvaničnu informaciju, ali i potvrdu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i sledeći je korak da predstavnici 'HTP' - a dođu u Srbiju i sa predstavnicima Vlade, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i opštinom dogovore novu strategiju", rekao je Milanović.

Očekujemo da počne da radi Fabrika za proizvodnju autodelova za automobile visoke klase koju je "Reum" izgradio u Svilajncu, dodao je on.

Milanović je napomenuo da su Holanđani u "Reum" ušli "kroz jednu nemačku firmu koja se bavi proizvodnjom autodelova, pošto je 'Reum' zapao u finansijske probleme".

On je rekao da je došlo do promene većinskog vlasnika kompanije i da se očekuje da će ovog meseca biti poznate sve pojedinosti oko "Reuma" u Svilajncu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik